Barna mártás

2013.07.20 11:23

 Barna mártás

 

 A Barna mártás időigényes,mélyhűtve hosszú ideig eltartható mártás.Önálló mártásként is felhasználható , de számos mártás alapjaként is szolgál.

 

    Hozzávalók:

 

 70 dkg különböző csont

 30dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa,zeller stb.)

 2 fej vöröshagyma

1 liter száraz vörösbor

babérlevél,kakukkfű,só

2ek paradicsompüré

 

  A feldarabolt csontokat egy fazékba teszem,zsiradékon alaposan lepírítom,majd hozzáadom a  vöröshagymát és a feldarabolt zöldségeket.Ízesítem a fűszerekkel és tovább pirítom pár percig.Hozzáadom a  a paradicsompürét,Megszórom liszttel,megpirítom majd felengedem a vörösborral és vízzel.Többször engedem fel vízzel, hogy ne legyen nagyon híg.Lassú tűzön főzöm,időnként megkeverve.Kb.4-5 órán át főzöm,ha elkészül átszűröm.Sült húsokhoz tálalom.