Bogács a Bükk gyönygyszeme

2014.02.11 10:20

 

Bogács a Bükk gyöngyszeme már az őskorban is lakott területnek számított, bár az első írásosos emlékek elsőként a 1200-as években említik .

 

 

               

                                   kép : google

 

Az itt élő lakosok főként szőlő termesztéssel foglalkoztak. A török , hódoltság alatt a település elpusztult és csak a 18.században népesült be újra. Az 1950 –es  években olajat kerestek a környéken azonban a próbafúrások alkalmával termálvizet találtak. Ezzel a felfedezéssel minden fejlődésnek indult a településen ,majd  1959-ben megépült az első termál medence , ezt követően  1973 –ban  három újabb medencével bővült a fürdő. 2011-12 –ben jelentős beruházások következett a fürdő életében, igazodva a  modern kor követelményeihez .

Aki Bogácson képzeli el a pihenését , kellemes minden igényt kielégítő aktív pihenésnek lehet részese. Bogácsról kiindulva számos kirándulópontra juthatunk el  könnyedén. A Bükk hegység remek kirándulóhelyekkel várja a turistákat. Ha kellő képen elfáradtunk a környék felfedezésében, akkor élvezhetjük a termál fürdő adta élményeket .Bogács utcáin sétálva  juthatunk el a Hagyományőrző Ház-hoz ,ahol megtekinthetjük a község állandó kiállítását. A kiállításon a községben alkotó két babakészítő munkáit tekinthetjük meg.  A bogácsi tájházban bepillanthatunk  Bogács és az itt élő emberek múltjába. A horgászás szerelmeseit várja a bogácsi horgásztó . A fürdőtől 300 méterre levő tóban található telepített halak csuka,ponty,keszeg,amur,teszik a tavat igazi horgászparadicsommá. Bogács felfedezése közben ne felejtsük ki Megnézni a Szent Márton műemléktemplomot , mely történelme  több évszázadot ölel át.

      

                           kép: google

 

Bogáncsi  sétánkon érdemes az utat a  Cserép úti pincesoron folytatni ahol  kóstolhatjuk meg a környék legfinomabb borait. Eger és Miskolc közelsége számos programmal , nevezetességgel  várja a turistákat.

Bogáncs számos szálláslehetőséggel várja az ide érkezőket,mindenki kiválaszthatja a számára legkedvezőbb lehetőséget a szállodák, apartmanok , vendégházak közül.

Bogáncsot megközelíthetjük autóval az M3 autópálya felöl, Mezőkövesd felé, de érkezhetünk vonattal Mezőkövesdig és onnan busszal.