Körözött

2013.07.17 20:31

 

Az egyik legkedveltebb buliváró finomság a körözött. A vendégek számától változtathatunk az alapanyagok mennyiségén.

 

Hozzávalók :

                        25 dk dkg tehéntúró 

                        25 dkg juhtúró

                        2 dl tejföl

                        kb. 5 dkg vaj vagy margarin

                        1 fej vöröshagyma vagy vöröshagymakrém

                        2 gerzd fokhagyma vagy fokhagymakrém

ízlés szerint: só, törött bors, mustár, pirospaprika, kömény

 

    Egy keverőtálba beleteszem a túrótmajd villával összetöröm. Fokozatosan hozzáadom a vajat,jól eldolgozom,majd beleteszem a fűszereket,a vöröshagymát és a fokhagymát.Én jobban szeretem a vöröshagyma és fokhagymakrémet használni,mert teljesen el tudom keverni,így fogyasztáskor kellemesebb. Jól összekeverem az alapanyagokat,majd hozzáadom a tejfölt, amitől lágy, könnyen kenhető állagú, nagyon finom lesz a körözöttünk.

    Megkóstolom, majd ha szükséges akkor utóízesítem. Ha nem szeretjük a juhtúró erős ízét,akkor használjunk csak tehéntúrót,de az ízletesebb összhatás végett bátran alkalmazzuk vegyesen a túrót.Amennyiben használjuk a juhtúrót,a sóval óvatosabban bánjunk.

Ha krémesebb állagú körözöttet szetetnénk,akkor használhatunk robotgépet az összekeveréshez.

 

Tálaláskor meleg, finom pirítóssal kínáljuk.