Palócz leves
2013.07.09 20:58Hozzávalók :
0.6 kg ürühús
4-5 db burgonya
1 fej vöröshagyma
0.2 kg zöldbab
2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, őrölt kömény, babérlevél, pirospaprika
1 pohár tejföl
olaj
5dkg liszt
A vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom,majd a tűzről lehúzva megszórom a pirospaprikával.Hozzáadom a kockára vágott ürühúst,kevés ideig összepirítom,majd felengedem egy kevés vízzel.Ráteszem a sót és a többi fűszert.Folyamatosan párolom,mindig pótolva az elpárolgott víz mennyiségét.Ha félig megpuhult,hozzáadom a kockára vágott burgonyát és felengedem vízzel,a kívánt leves mennyiségéhez mérten.Ha a burgonya majdnem kész,beleteszem a feldarabolt zöldbabot. Amikor minden alapanyag kellően megpuhult,tejfölös habarással dúsítom.Megkóstolom,és ha szükséges utóízesítem.