Palócz leves

2013.07.09 20:58

 

                        Hozzávalók :

 

 

                                    0.6 kg ürühús

                                    4-5 db burgonya

                                    1 fej vöröshagyma

                                    0.2 kg zöldbab

                                    2 gerezd fokhagyma

                                    só, őrölt bors, őrölt kömény, babérlevél, pirospaprika

                                    1 pohár tejföl

                                    olaj

                                    5dkg liszt

 

     A vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom,majd a tűzről lehúzva megszórom a pirospaprikával.Hozzáadom a kockára vágott ürühúst,kevés ideig összepirítom,majd felengedem egy kevés vízzel.Ráteszem a sót és a többi fűszert.Folyamatosan párolom,mindig pótolva az elpárolgott víz mennyiségét.Ha félig megpuhult,hozzáadom a kockára vágott burgonyát és felengedem vízzel,a kívánt leves mennyiségéhez mérten.Ha a burgonya majdnem kész,beleteszem a feldarabolt zöldbabot. Amikor minden alapanyag kellően megpuhult,tejfölös habarással dúsítom.Megkóstolom,és ha szükséges utóízesítem.