Tatár beefsteak
2013.07.17 20:18
Az ínyencek kedvenc finomsága.
Hozzávalók:
kb. 40 dkg bélszín
1 fej vöröshagyma vagy vöröshagymakrém
1-2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém
só, törött bors, pirospaprika, ketchup, wörchester szósz
a pácoláshoz: mustár, olaj, kevés törött bors
2 db tojás sárgája
8 dkg vaj vagy margarin
A tálaláshoz: friss zöldségek, paradicsom, zöld és erős paprika, lila hagyma
A bélszínt gondosan előkészítem, az esetleg rajta levő hártyát teljesen eltávolítom. Bedörzsölöm mustárral, majd enyhén megszórom őrölt borssal. Beleteszem egy tálba és felöntöm olajjal, úgy hogy az olaj teljesen ellepje. A tálat lefedem és a pácolt bélszínt a hűtőbe teszem. Minél tovább érlelődik, annál finomabb, puhább lesz a bélszín.
A pácolás után a bélszínt kiveszem a pácolajból, lecsöpögtetem, majd húsdarálón legalább kétszer átdarálom. Egy keverőtálba teszem és hozzáadom a fűszereket, a vajat, a tojássárgáját, a fűszerpaprikát, a törött borsot, a ketchupot, a wörchester szószt.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva adom hozzá, de én szívesebben használom a vöröshagyma- és a fokhagymakrémet, mert így teljesen krémes állagot kapok. Gondosan összekeverem. Ha teljesen krémes állagot szeretnénk, akkor használjunk robotgépet, így egylépcsőben összeállíthatjuk a tatár beefsteaket.
Tálaláskor friss zölsdéget, paradicsomot, zöld és erős paprikát, lilahagymát kínálok hozzá. Meleg, finom pirítóssal tálalom.