Tatár beefsteak

2013.07.17 20:18
 

  

 

  Az ínyencek kedvenc finomsága.

 

  Hozzávalók:

                          kb. 40 dkg bélszín

                          1 fej vöröshagyma vagy vöröshagymakrém

                          1-2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém

                          só, törött bors, pirospaprika, ketchup, wörchester szósz

                          a pácoláshoz: mustár, olaj, kevés törött bors

                          2 db tojás sárgája

                          8 dkg vaj vagy margarin

  A tálaláshoz: friss zöldségek, paradicsom, zöld és erős paprika, lila hagyma

 

    A bélszínt gondosan előkészítem, az esetleg rajta levő hártyát teljesen eltávolítom. Bedörzsölöm mustárral, majd enyhén megszórom őrölt borssal. Beleteszem egy tálba és felöntöm olajjal, úgy hogy az olaj teljesen ellepje. A tálat lefedem és a pácolt bélszínt a hűtőbe teszem. Minél tovább érlelődik, annál finomabb, puhább lesz a bélszín.

    A pácolás után a bélszínt kiveszem a pácolajból, lecsöpögtetem, majd húsdarálón legalább kétszer átdarálom. Egy keverőtálba teszem és hozzáadom a fűszereket, a vajat, a tojássárgáját, a fűszerpaprikát, a törött borsot, a ketchupot, a wörchester szószt.

  A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágva adom hozzá, de én szívesebben használom a vöröshagyma- és a fokhagymakrémet, mert így teljesen krémes állagot kapok. Gondosan összekeverem. Ha teljesen krémes állagot szeretnénk, akkor használjunk robotgépet, így egylépcsőben összeállíthatjuk a tatár beefsteaket.

    Tálaláskor friss zölsdéget, paradicsomot, zöld és erős paprikát, lilahagymát kínálok hozzá. Meleg, finom pirítóssal tálalom.