Babamasszázs az ősi varázslat - A babamasszázs rejtelmei be avatja be a Modern Nő olvasót Némethné Kiss Ildikó ajurvédás babamasszázs oktató

2014.01.22 15:09

A babamasszázs évezredes hagyománya Indiából származik, de az édesanyák a világ minden pontjá ösztönösen tudják, hogy a babájuknak szüksége van az ölelésre, ringatásra.Napjainkban pedig tudományos kutatások is kimutatták, hogy őseink ösztönösen érezték a masszázs varázslatos hatását és fontosságát.

Az érintés egész életünk során végig kíséri kapcsolatainkat és nagyon nagy szerepe van életünkben.A babamasszázs során alakalma nyílik az anyának a gyermeke alaposabb megismerésére és a kötődés elmélyítésére.A magzat 9 hónapon keresztül biztonságos környezetben fejlődik az anyaméhben.

A születés után egy teljesen új környezethez kell alkalmazkodnia, melyhez segítséget nyújt a babamasszázs amely lágy és simogató.

 

 

 

                                        

                                                             fotó: google

- A baba mennyi időskorától alkalmazhatjuk a masszázs technikát ?

 -A babamasszázst 6 hetes kortól lehet alkalmazni, mert addigra az anyuka már ismeri a babája fizikai és mentális tulajdonságait. Az anyuka egy tesztet kitöltésével segít az oktatónak a megfelelő hidegen sajtolt olajat kiválasztani, ami a baba testalkat típusának leginkább megfelelő.

-Mennyi idő alatt sajátítható el a masszázs technikája és milyen időközönkét alkalmazható a babákon?

-A babamasszázs tanfolyam 4 alkalomból áll ami 1,5-2 óra alkalmanként, amikor az anyuka elsajátítja a masszázs fogásokat.A babamasszázsnak a lényege, hogy a baba és a mama egymásra hangolódjanak és kialakuljon a kötődés.A babamasszázst lehetőség szerint akár minden nap alkalmazhatja az anyuka, beépítve a napi rutinba.Ha már az anyuka megtanulta a fogásokat ,alkalmankét kb.20perc a masszázs ideje.

-Milyen hatásai vannak a babamasszázsnak?

  • Kevesebbet sírnak a babák.
  • Könnyebben elalszanak a picik és az alvás minőségük javul.
  • A súlygyarapodásuk és fejlődésük kiegyensúlyozottabb.
  • Elősegíti a baba izomrendszerének fejlődését és a mozgás koordináció kialakulását.
  • Segíti az emésztést ezáltal enyíti a hasfájást.
  • Serkenti a vérkeringést, a szívműködést, a légzőrendszert valamint az érzékszervek működését.
  • Erősíti az immunrendszert és a betegségekkel szembeni ellenálló képességet.
  • Segít ráhangolódni a babára és megtanítja a baba jelzéseinek megismerését                                                                                                   

-Van-e negatív hatása a babamasszázsnak illetve mikor nem alkalmazható a babákon a masszázs?

- A masszázsnak nincs negatív hatása,azonban ha a lázas,vírusos betegségben szenved nélkülöznünk kell a baba masszírozását.A babamasszázs szorosabbra fűzi a baba-mama kapcsolatot.A baba testi és érzelmi jólétéhez elengedhetetlen az érintés ezért sok trópusi országban a babamasszász része a gyereknevelésnek.

 

Némethné Kiss Ildikó 06-20-447-23-40

Ayurvedikus babamasszázs oktató

www.babamasszazs-ildivel.hu