Hajdúszoboszló az Alföld fürdővárosa

2014.01.21 09:50

                                      

Ki ne hallott volna még Hajdúszoboszlóról ,a Budapesttől mintegy kb 200 km  távolságra levő gyönygyszemről .Ha Debrecenben és környékén tölti idejét , mindenképpen érdemes kitérőt tenni a csupán csak 20 km-re található kis fürdővárosba. Itt mindenki megtalálja  kedvére a pihenéshez , ,szórakozáshoz , kellemes időtöltéshez való lehetőségeket.

 

 

           

                                  foto: google

Hajdúszoboszló gyógyfürdője méltán világhírű. Számtalan vendéget vonz az év minden szakában. A gyógyfürdő gyógyító vize számtalan betegségre kínál kezelést,gyógyulást , többek között : nőgyógyászati problémák,idegi-bőrgyógyászati betegségek, ( ekcéma, pikkelysömör),  idült mozgásszervi panaszok esetén. A fürdőben igénybe vehető, különböző reumatológiai kezelések nyújtanak gyógyulást az ide látogató betegeknek ,vendégeknek egyaránt.

A Hajdúszoboszlón található Aquapark felüdülést kikapcsolódást nyújt , kicsiknek és nagyoknak egyaránt.Az Aquapark 9 féle csúszdapályát biztosít a látogatóknak, melyek 10 méternél is magasabbról való indulással eltérő élményt kínálnak a vízbe csobbanáshoz. A nyitáskor kialakított csúszdák (négypályás multicsúszda, kamikáze, hidrocsúszda, fekete lyuk, őrült folyó, óriás csúszda) iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy azonnal a bővítés gondolata került előtérbe.A viziélmények után érdemes Hajdúszoboszló nevezetességeit is megnéznünk.

-Bocskai István Múzeum

-Gazdaház

-Hajdúszoboszlói Tájház

A nevezetességek után várnak ránk Hajdúszoboszló éttermei,vendéglátóhelyei.