2013.07.31 13:08
Univerzális fűszernövény, felhasználása számos lehetőséget biztosít levesek, saláták, sültek, paradicsomos ételek ízesítéséhez.
2013.07.31 13:07
Pikáns, kissé csípős, nagyon kellemes illatú fűszer. Felhasználható a levesektől, a húsokon át a süteményekig.
2013.07.31 13:05
Az egyik legismertebb, leggyakrabban használt fűszer a fokhagyma. Kitűnő különböző sültek, húsételek, levesek ízesítésére.
Ismert antibakteriális, gombaellenes és immunerősítő hatása valamint értágító, vérnyomáscsökkentő gyógyhatása is ismert.
2013.07.31 13:04
Elsősorban sütemények ízesítésére használjuk, de elengedhetetlen a gyümölcslevesek, befőttek és a téli időszakban szívesen fogyasztott forralt bor ízesítésekor is.
Jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, a vércukorszintre valamint emésztést serkentő, étvágyjavító hatású.
2013.07.31 13:02
Erős,kicsit csípős jellegű fűszer.Kíváló ízesítője a sajtból készült ételeknek.
2013.07.31 12:59
Elsősorban a görög,francia,olasz konyha fűszere,de használható különböző saláták,halételek ízesítésére.Kitűnő étvágyjavító, görcsoldó, köhögéscsillapító hatású van a szervezetre.
2013.07.31 12:58
Minden konyha alap fűszere a fekete bors. Szinte nincs is olyan ételünk amihez ne használnánk a fekete borsot. Elengedhetetlen ízesítője a sülteknek, leveseknek. A legfinomabb, ha frissen őröljük felhasználáskor.
2013.07.31 12:57
Jellegzetes íze miatt ritkán kombinálják. Főként levesek, káposztából, burgonyából készült ételek, körözöttek, péksütemények fűszere. Gyógyhatása közismert, enyhíti az emésztési problémákat, szélhajtó hatása miatt fontos alapanyaga a teakeverékeknek.