Körözött
2013.07.17 20:31Az egyik legkedveltebb buliváró finomság a körözött. A vendégek számától változtathatunk az alapanyagok mennyiségén.
Hozzávalók :
25 dk dkg tehéntúró
25 dkg juhtúró
2 dl tejföl
kb. 5 dkg vaj vagy margarin
1 fej vöröshagyma vagy vöröshagymakrém
2 gerzd fokhagyma vagy fokhagymakrém
ízlés szerint: só, törött bors, mustár, pirospaprika, kömény
Egy keverőtálba beleteszem a túrótmajd villával összetöröm. Fokozatosan hozzáadom a vajat,jól eldolgozom,majd beleteszem a fűszereket,a vöröshagymát és a fokhagymát.Én jobban szeretem a vöröshagyma és fokhagymakrémet használni,mert teljesen el tudom keverni,így fogyasztáskor kellemesebb. Jól összekeverem az alapanyagokat,majd hozzáadom a tejfölt, amitől lágy, könnyen kenhető állagú, nagyon finom lesz a körözöttünk.
Megkóstolom, majd ha szükséges akkor utóízesítem. Ha nem szeretjük a juhtúró erős ízét,akkor használjunk csak tehéntúrót,de az ízletesebb összhatás végett bátran alkalmazzuk vegyesen a túrót.Amennyiben használjuk a juhtúrót,a sóval óvatosabban bánjunk.
Ha krémesebb állagú körözöttet szetetnénk,akkor használhatunk robotgépet az összekeveréshez.
Tálaláskor meleg, finom pirítóssal kínáljuk.