Tartár mártás
2013.07.20 11:12
A majonézből készült mártások egyik legismertebb mártása a: tartár mártás.
Hozzávalók :
majonéz
2 dl tejföl
1 db citrom kifacsart leve vagy citromlé
1 dl fehérbor
ízlés szerint: só, cukor, fehér bors
A kész majonézt beleteszem egy tálba, majd hozzáadom a tejfölt és a fűszereket. Jól összekeverem, majd hozzáadom a fehérbort. Ha sűrűnek találom az állagát, akkor higítom még tejföllel vagy fehérborral. Ha igazán pikáns ízt szeretnénk, akkor a fehérbor mellett adhatunk hozzá csemege uborkának a levét is. Megkóstolom, ha szükséges utóízesítem.
Az elkészített tartár mártás elengedhetetlen a halak, kifejezetten a karácsonyi asztalra kerülő rántott ponty mártásaként. Ezenkívűl kitűnő kiegészítője a borjú ételeknek, vagy a különböző salátáknak.