Vadas mártás
2013.07.20 11:17
Hozzávalók :
1.5 kg hús
6-7 db sárgarépa
3-4 db fehérrépa
2 fej vöröshagyma
babérlevél,só,bors,cukor
1ek mustár
2dl tejföl
4dkg liszt
A Vadas mártás bármilyen húsból elkészíthető.Kiválasztom a húst,általában marhahúst.Egy fazékba beleteszem,majd felengedem vízzel.Ha felforrt lehabozom,majd beleteszem a zöldségeket és a fűszereket.Ha a hús megpuhult kiveszem,majd a zöldégeket egy mixerrel pürésítem.Kevés liszttel és a tejföllel habarást készítek és a forrásban levő zöldéges alaphoz adom.Beleteszem a mustárt. Felforralom,megkóstolom és ha szükséges utóízesitem.A főtt hús mellé kínálom és a kívánt köretet készítem hozzá.