A levesek világa
" A leves teszi a katonát "
Bonaparte Napoleon
Az első leves elkészítése természetesen az ősi világban történt, de az agyagedények elterjedésével a leves főzése is sokat változott. A magyar konyhának egyik alapétele a különböző levesek sokasága. Az alapanyagok változatos felhasználása számos lehetőséget biztosít a konyha szerelmeseinek, hogy mindig a megfelelő leves kerüljön az asztalra, legyen szó ünnepi ebédről, vagy bőséges egytálételről.
A levesnek fontos szerepe van a napi folyadékszükséglet bevitelében, fedezi annak egy részét. Összetevőinek köszönhetően étvágygerjesztő hatása fokozza, illetve beindítja a gyomornedv képződését, ezzel előkészítve azt a további ételek befogadására és könnyebb emészthetőségükre.
A konyhaművészet számtalan finom receptet biztosít, hogy mindig egy finom és ízletes leves kerüljön az asztalra .