A jó látás kulcsa, a megfelelő szemüveg - Zeller Zoltánné látszerész mester a vendégünk

2014.07.15 07:39

 

Mindennapi életünk velejárója a szemüveg,mely segít a látásban,orvosolja szemünk hibáit megkönnyítve munkát,az írást olvasást. Számos szemüveggel találkozhatunk a különböző gyártók kínálatában.,azonban ahhoz ,hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő szemüveget,a kínálatban a vásárlás előtt forduljunk szakemberhez aki megkönnyíti a választást .Célszerű egy olyan optikai szalont felkeresni ahol nemcsak a megfelelő dioptria kiválasztásában nyújtanak segítséget de megkönnyítik a megfelelő keret kiválasztását is valamint kellő tanácsokkal látnak el.

 

Zeller Zoltánné látszerész mester , a Zeller Optika tulajdonosa segít eligazodnunk a szemüvegek tengerében.A Zeller Optika Újpest egyik legszebb,legjobb és legnagyobb múlttal rendelkező optikája,mely 1993 óta várja a pacienseket.

 

 

                                   

 

- Sokan észlelik a problémát,hogy a szemük már nem a régi ,de sokáig halogatják , hogy látásukat megkönnyítsék egy szemüveg viselésével. Mit javasolsz ,mikor jön el a pillanat amikor már nem érdemes halogatni a szakemberrel,optikussal való találkozást? 

 

 - Ez egy nagyon összetett dolog. Mindenkinél más korban jelentkezhet a szemüveg hiánya. Természetesen nem mindegy a szem romlásának a mértéke,jelentkezhet egy gimnazista vagy egyetemista fiatal életében is bármikor. Amikor a páciens észreveszi,hogy nem látja már élesen a táblát vagy kivetítőt,ebben az esetben TÁVOLI szemüveg a szükséges, illetve, a másik és ugyancsak gyakori,hogy az illető sosem kényszerült a szemüveg viselésére,ám 40 éves kor felett,a szemlencse elveszti alkalmazkodó képességét ,veszít rugalmasságából,és ekkor jelentkezik az OLVASÓ szemüveg használatának igénye.  
Ezért is nehéz pontosan meghatározni ,kinek ,mikor van szüksége szemüvegre,sokszor életforma kérdése is.Érdemes a látásromlás észrevétele után ,minél előbb elmenni szakemberhez vagy orvoshoz,hiszen minél tovább halogatjuk a vizsgálatot,annál gyorsabban romolhat a szemünk,hiszen folyamatosan megerőltetésnek van kitéve.

 

 

- Hogyan zajlik az első találkozás az optikussal ,mire számítsunk ha még nem jártunk optikai szalonban ? 

 

A Zeller Optikai Szalonban egy beszélgetés formájában felmérjük a vásárlónk igényeit és megoldást keresünk a problémájára. Első lépésben egy látásvizsgálaton esik túl a vásárló,ahol megállapítjuk a korrekciót,majd az üzletben szakképzett eladóink segítenek kiválasztani a megfelelő szemüveg keretet és a szükséges lencsét ,figyelembe véve a vásárló igényeit,melyhez alkalmazkodva megtaláljuk a tökéletes,komplett szemüveget.Tájékoztatjuk a lencsék minőségéről ,ami magába foglal minden olyan információt,ami az alapanyagot és a felületkezeléseket illeti.

 

                       

 

- Ha megtörtént a konzultáció   mi a következő lépés ? Milyen keretet válasszunk, mik az elsődleges szempontok amit figyelembe kell venni a keret kiválasztásánál? 

- A keret kiválasztásának lényeges szempontja ,hogy milyen munkát végez az illető. (fizikai,szellemi vagy sport) Léteznek műanyag és fém keretek,de legfontosabb szempont a kényelem és komfort érzet. 

 

- Ha sikerült kiválasztanunk a megfelelő keretet ,milyen lencsét válasszunk ? Milyen különbségek vannak az egyes lencsékben? Mennyi ideig hordhatunk egy szemüveget?

 

 - A lencse kiválasztásánál is ugyancsak a legfontosabb szempont,hogy mi a célja a szemüveg viselésének. Mindenképpen javasoljuk a karc és tükröződés mentesítő réteget,vagy a fény elleni védelmet. Ezután szükség esetén a vékonyítást,mely megkönnyíti a szemüveglencse súlyát (ezt csak bizonyos dioptria érték felett ajánljuk.) Egyéntől függően változhat az élettartama a szemüvegnek,egyesek képesek jobban vigyázni a szemüvegükre,mások bevallják,hogy kevésbé.

 

- A divat,hogyan befolyásolja a szemüvegek viselését ? Milyen az idei szemüveg divat ? 

 

A divat változik,minden évben új trendek kerülnek előtérbe. Az idei évben egyértelműen a műanyag keretek,sötét illetve színes változata jellemző. Fém kereteknél szintén a picit nagyobb,akár díszes kövekkel vagy a száron élénk színekkel kombinálva jelennek meg a divat aktuális színei illetve jellemzői.

 

                                     

 

 

    

                                                                                           

 

 - A bevásárlóközpontok polcain találhatunk különböző olvasó szemüvegeket.Mennyire biztonságosak és megbízatóak ezek a szemüvegek ? Megvásárolhatóak-e szakember diagnózisa nélkül?

 
- Ezek a  szemüvegek nem a vizsgálat alapján lettek elkészítve,tehát,aki ilyen olvasó szemüveget vásárol,csak saját felelősségére teszi,tegye. Egyáltalán nem mondanám sem biztonságosnak sem pedig megbízhatónak,hiszen gyenge minőségű alapanyagokból készülnek,a kereteket javítani nem lehet, sem lencsét cserélni bennük. 
 
- Gyermekek részére is készítetetek szemüvegeket ?
 
- Természetesen várjuk a kis pácienseket is.Már negyedik éve minden szombaton gyermekszemészeti rendelés keretén belül , orvossal való konzultációra,vizsgálatra van lehetőség. A vizsgálathoz egy telefonos időpont egyeztetésre van szükség és már készülhetis a szemüveg.
A Zeller Optikai szalon célja .hogy vásárlói mindig elégedetten távozzanak az üzletbőll,ezért fontos számukra hogy a munkatársak magas szakmai felkészültséggel rendelkezzenek,valamint a vásárlók otthonosan érezzék magukat a családiasan hangulatban kialakított szalonban.
 
Zeller Optikai Szalon
 
 
Elérhetőségek:
Cím. 1047 Budapest Fóti út 81/D DIEGO UDVAR
Tel: Zeller Zoltánné +3630/20-21-705
 
Telefon (optika, időpont egyeztetés ) : +361/ 233-0404
 
 
 
 
 
 
fotók : Zeller Optikai Szalon