A maci további élete - Zséda meglátogatta régi óvodáját

2014.02.07 13:06

 

2014. február 6-án, csütörtökön Zsédenyi Adrienn (Zséda) szülővárosába, Pápára látogatott, abba az óvodába, amelybe ő maga is járt gyerekkorában. A program a „Fogadj örökbe egy macit!” jótékonysági kezdeményezéshez kapcsolódott. Az óvoda a maci mellett számos gyerekjátékot és pénzadományt is kapott, az eseményen résztvevők pedig egy hatalmas élménnyel lettek gazdagabbak.

Zséda macija tavaly decemberben kelt el, a „Fogadj örökbe egy macit!” elnevezésű kezdeményezés jótékonysági árverésén. Akkor egy gárdonyi cég, az Inno Skill Investments Kft. ajánlotta a legmagasabb összeget, melynek vezetősége most úgy látta jónak, ha a maci eljut abba az óvodába, ahol Zséda gyerekkorát töltötte.

Zséda személyesen adta át a macit a kisóvodásoknak, és örömmel emlékezett az ott töltött évekre:

 

                

                          Zséda átadja maciját

 

-Ma is tisztán emlékszem, hogy itt zajlottak az első szárnypróbálgatásaim. Itt álltam először színpadon, az óvodai műsorokban énekeltem először közönség előtt. Gyönyörű emlékeket őrzök, biztonságot adott nekem ez az óvoda, olyan hátteret, amit ma én igyekszem megadni a kisfiamnak.

 

Zséda macija mellett Horváth Győző, az Inno Skill Investments Kft. nevében további adományokat is felajánlott az óvodának. A több ládányi plüssjátékot – melyek a tordasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonában készültek - a gyerekek boldogan kapkodták szét. A cég pénzadománnyal is hozzájárult az óvoda működéséhez.

 

 

               

                          Zséda és Horváth Gyózó

 

Horváth Győző az ünnepségen elárulta, hogy azért épp Zséda maciját vásárolta meg a cég, mert nagy kedvence az énekesnő „Mindhalálig mellettem” című száma. Innen már egyértelműen jött az ötlet, hogy épp Zséda óvodájába vigyék a macit s a többi ajándékot.

-A maci nem csak egy játékszer lesz, hanem egy jelkép. – mondta el Veisz Endréné, a Szent Anna Katolikus Óvoda  vezetője. - Jelképe a figyelmességnek, a segítőkészségnek, a jótékonykodásnak, az önzetlenségnek, az örömszerzésnek, az adakozásnak és az összetartozásnak

 

             

                            ajándékbontás

 

A rendezvény végén Zséda a gyerekekkel együtt énekelte a Micimackót, azt a dalt, melyet még óvónőjétől tanult annak idején, Kafinger Bélánétól, aki  szintén részt vett az ünnepségen. Ezután a kicsik lepték meg az énekesnőt egy macis dallal, majd együtt énekelték az ünnepi pillanatokban, hogy „ég a gyertya, ég”…

 

                       

                                          Zséda a gyermekek körében

fotók : Bakány Lajos