60 éves Dieter Bohlen

2014.02.07 11:32

Ki hinné , de ma ünnepli 60. születésnapját Dieter Bohlen, a német slágergyáros, zenei producer, a Modern Talking örökifjú tagja.

 

                  

                                             kép: google

Zenei pályája már diák korában elkezdődött , de első sikereit, mint zeneszerző érte el.1979-től a Intersong nevű lemezkiadó cégnél dolgozott,ahol több zenekarnak,énekesnek komponált dalokat.1984-ben Thomas Anderssel megalapították az azóta is népszerűnek számító Modern Talking nevű együttest.Hamar a slágerlisták elején találták magukat, népszerűségük töretlenül haladt előre,meghozva a nemzetközi elismerést is számukra.

 

                             

                                                             kép: google

 

De hiába volt sikerük töretlen ,lemezeik aranylemezek a duó végül 1987-ben felbomlott.Ezek után elsősorban producerként dolgozott , és olyan hírességeket fedezett fel és támogatott, mint C.C Catch , aki szintén világhírnévre tett szert a 80-as években.Sikeres produceri munkái mellett megalapította a Blue System nevű zenekart , mellyel 10 év alatt 13 albumot adtak ki.A 90-es években több zenei irányzatban is kipróbálta magát, de 1998-ban  jött a bomba hír ,újra össze állt a legendás Modern Talking  ,mellyel újabb öt lemezt , de végül 2003-ban végleg elváltak útjaik.Azóta folytatja produceri munkáját valamint részese volt , mint zsüri tag a német Megasztár műsornak.

Munkásságát sokan vitatják, többször plágium váddal is illették , de az vitathatatlan, hogy a legeredményesebb és sikeresebb német zenei producer.