Barna mártás
2013.07.20 11:23Barna mártás
A Barna mártás időigényes,mélyhűtve hosszú ideig eltartható mártás.Önálló mártásként is felhasználható , de számos mártás alapjaként is szolgál.
Hozzávalók:
70 dkg különböző csont
30dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa,zeller stb.)
2 fej vöröshagyma
1 liter száraz vörösbor
babérlevél,kakukkfű,só
2ek paradicsompüré
A feldarabolt csontokat egy fazékba teszem,zsiradékon alaposan lepírítom,majd hozzáadom a vöröshagymát és a feldarabolt zöldségeket.Ízesítem a fűszerekkel és tovább pirítom pár percig.Hozzáadom a a paradicsompürét,Megszórom liszttel,megpirítom majd felengedem a vörösborral és vízzel.Többször engedem fel vízzel, hogy ne legyen nagyon híg.Lassú tűzön főzöm,időnként megkeverve.Kb.4-5 órán át főzöm,ha elkészül átszűröm.Sült húsokhoz tálalom.