Besamell mártás

2013.07.20 11:32
 

      

 

 A Besamell mártás a konyhaművészet egyik alapmártása, mely önmagában is felhasználható, de számos mártás alapjaként is szolgál,egyébb összetevőkkel ízesítve,kiegészítve.

 

        Hozzávalók :

 4dkg vaj

 4dkg liszt

 5dl tej

 só, fehér bors,szerecsendió

 

  A Basamell mártás elkészítéséhez lehetőség szerint egy teflonedényt használjunk, hogy ne tapadjon le az edény aljára.

Az edényben felolvasztom a vajat,majd beleteszem a lisztet és folyamatosan keverem,ügyelve,hogy ne égjen le,ne legyen sötét színű.Közben megmelegítem a tejet.Ha már megpirult a rántás,hozzá adom a meleg tejet és habverővel folyamatosan keverem amíg kellőképpen sűrű lesz.Ízesítem sóval,fehér borssal és szerecsendióval.A szerecsen dió kellemes,jellegzetes íze kissé dominál a Besamell mártásban.