Fenséges kávé varációk

2013.10.08 11:36

   

 

    Legyen forró nyár vagy hideg tél ,egy jó kávé minden felpezsdít! ÍMe néhány varázslatos kávé variáció a mindannapokra !

 

Capuccino

A tejet felhabosítjuk, felgőzöljük , majd egy kávéscsészébe  töltjük. A lefőzött kávét lassan csorgatva hozzáadjuk. A tejhab tetejét ízlésesen díszíthetjük kedvünkre. A tökéletes capuccino aránya: 1 rész kávé,2 rész tej.

Irish  Coffe

 Speciális ír-kávés pohárba töltjük a 3cl whisky-t, hozzáadunk 1 teáskanál barna cukrot és meggyújtjuk az italt. Így  karamellizáljuk a cukrot amíg az teljesen fel nem olvad folyamatos kevergetés mellett , majd felengedjük 5 cl feketekávéval. Az így elkészült ital tetejére tejszínhabot kanalazunk és egy kevés szerecsendióval díszítjük.

Caffé Royal

5 cl presszókávét összekeverünk 2 evőkanál cukorral, majd egy edényben felforraljuk,hozzáadunk 5 cl Cognac-kot,és meggyújtjuk,ha elaludt csészébe töltjük és tejszínhabbal díszítjük.

 

Caffé Latte

Felforralunk 3 dl tejet ,beleöntjük egy hosszú pohárba , majd belekeverünk 1 csésze forró presszókávét, majd keverjük meg .Elkészíthetjük vaníliával is, ebben az esetben a tejhez adjunk vaníliát és együtt forraljuk fel és adjuk a kávéhoz.

Café Bailey’s

Egy előmelegített pohárba tegyünk 4 cl Bailey-’s-t,adjunk hozzá 2 db kockacukrot. Hozzá adjuk a1.5 cl presszókávét és addig keverjük amíg a cukor elolvad. Ha a cukor elolvadt akkor hozzáadunk 1cl forró presszókávét, majd óvatosan a tetejére önjük a tejszínt , hogy ne keveredjenek össze az összetevők.

 

Gyömbéres kávé

Egy kávéscsészében elkeverünk 1 kávéskanál mézet kevés gyömbérrel, majd hozzá öntünk egy főzet presszókávét. Jól összekeverjük a hozzávalókat , majd a tetejére tejszínhabot teszünk.

 

Toody

5 cl barackpálinkához adjunk 1.3 dl Calvadost és enyhe tűzön melegítsük fel. 3 dl forró presszókávéhoz adjunk 20 g cukrot,majd az egészet keverjük össze a barackpálinkás Calvadosszal.

Az elkészült italt öntsük pohárba,majd a tetejére öntsünk 2.5 dl tejszínt anélkül , hogy megkevernénk az összetevőket.