Gyúrt tészta

2013.07.31 11:49

 

 

      A gyúrt tészta elkészítése egy kicsit hosszadalmas,időigényes feladat a háziasszonyok részére,de megéri a fáradságot,hiszen nincs finomabb,mint a frissen készített házi gyúrt tészta.

Ahány ház annyi szokás,mivel a gyúrt tészta receptjei még nagymamáink " titkos receptjei " voltak,és száltak lánnyokról anyákra.

 

          Hozzávalók :

          kb.20 dkg liszt

          2 db tojás

          só, langyos  víz

 

  A lisztet beleteszem egy tálba,majd egy kis mélyedést csinálok a közepébe.Beleteszem a tojást, a sót,és elkezdem összedolgozni.Menetközben a lanyos vizet is hozzá adom fokozatosan.Addig gyúrom amíg megfelelő állagú lesz,de ne legyen nagyon lágy.Ha összeáll a tészta ,lisztezett nyújtódeszkára teszem majd majd megszórom egy kevés liszttel és egy sodrófa segítségével kinyüjtom.A kinyújtott tésztát hagyom egy picit szikkadni, majd a kívánt alakúra vágom.