Májgombóc

2013.07.31 11:58
 

 

           Hozzávalók :

           20dkg csirkemáj

           1db tojás

           1 kis fej vöröshagyma vagy vöröshagymakrém

           só,törött bors,zsemlemorzsa

 

  A csirkemájról eltávolítom a szivet.Egy vágódeszkán a csirkemájat elkaparom,így pépes állagú lesz a csirkemáj, Egy lépésban a hártyákat is eltávolítom róla,majd egy tálba teszem.Hozzá adom a tojást,a kevés sót és az apróra vágott vöröshagymát vagy vöröshagyma krémet,majd lassan bele keverem a zsemlemorzsát.Annyit adok hozzá,hogy ne legyen se túl lágy,se túl kemény.Egy rövid ideig pihentetem,közben vizet forralok.Ha esetleg keményre sikerült a májgombóc akkor egy pici vizzel lágyíthatunk az állagán.Forrásban levő sós vízbe teszem a formázott kis gombócokat,arra ügyelve,hogy ne legyenek túl nagyok, mert főzés közben megdagadnak.Levesfajtától függően a levesbe is rakhatjuk egyből.