Mi a Feng Shui ?

2013.10.18 09:18

 

                                                   

A Feng Shui egy klasszikus kínai tudomány, segítségével megtanulhatjuk, hogy hogyan harmonizáljuk a természet erejét, a chi-t, azért hogy támogassuk egészségünket, megteremthessünk egy jobb és minőségibb életet magunknak, vagy akár másoknak is.A Feng Shui nem lakberendezés, sőt nem is a lakásunk különböző szimbólumokkal való telezsúfolása.A Feng Shui otthonukban vagy munkahelyünkön segít az energiákat úgy terelni és oda ahol egyensúlyra és figyelemre van szükségünk. A motiváción és “pozitív gondolkodáson” túl a természetnek, környezetünknek is megvan az a képessége és energiája, hogy helyreállítsa az egyensúlyt. Ha otthonunkat a feng shui szabályai szerint alakítjuk ki, akkor az idővel harmonikus házasságot, gazdagságot, jó hírnevet, sikert, szerencsét eredményez. Természetesen nem csak a magánszféra, hanem az üzleti élet is alakítható a Feng Shui tudományával. Ha üzletünket a Feng Shui szabályai szerint választjuk ki és rendezzük be, könnyebben érhetjük el a megismerést, az elismerést, hamarabb sikeres üzletünk lehet, több bevételre tehetünk szert.Nincs olyan életterület, ahol ne tudnánk használni a Feng Shuit.

A Feng Shui-t csak személyre szabottan tudjuk alkalmazni és az életterületeket kialakítani. Nincs két egyforma lakás, család, ember és az idő is állandóan változik, ezért a Feng Shui is mindenütt különböző. A Feng-shui egy olyan holisztikus szemléleten alapul, amely az embert a természet szerves részének tekinti. Az ősi mesterek a táj és terepadottságok megfigyelésével keresték meg a chi áramlásokat és az épületek számára a legkedvezőbb helyet. Az ősi kínaiak növénytermesztésből éltek, ezért nagyon függtek a természettől, ki voltak téve a viszontagságainak. Ennek tudatában gondosan tanulmányozták környezetüket és megfigyelték, hogy bizonyos helyek szebbek, kedvezőbbek, szentebbek, mint más helyek, és úgy gondolták, hogy a környezet ezen tulajdonságai az embert is befolyásolják. Hittek abban, hogyha valaki megváltoztatja, harmonikussá, kiegyensúlyozottá, szebbé teszi környezetét, az élete is jobbá válik.Erősségeinkből kell tőkét kovácsolnunk,és gyönge pontjaink fejlesztésén munkálkodnunk. Az ember chije az életerő, amely velünk van a születéstől a halálig.

A Feng shui szerint a világ öt alapelemének – a víznek, a földnek, a fémnek, a tűznek és a nak – harmonikus összhatása pozitív energiát, azaz Csi-t hoz létre. A körülöttünk lévő tárgyak, élőlények ennek az öt elemnek a hordozói, s ezek megfelelő helye, térben és arányban történő elhelyezése, alkalmazása az egyik lényege a Feng Shuinak.