Tartár mártás

2013.07.20 11:12

 

 

  A majonézből készült mártások egyik legismertebb mártása a: tartár mártás.

  Hozzávalók :

                          majonéz

                          2 dl tejföl

                           1 db citrom kifacsart leve vagy citromlé

                           1 dl fehérbor

    ízlés szerint: só, cukor, fehér bors

 

    A kész majonézt beleteszem egy tálba, majd hozzáadom a tejfölt és a fűszereket. Jól összekeverem, majd hozzáadom a fehérbort. Ha sűrűnek találom az állagát, akkor higítom még tejföllel vagy fehérborral. Ha igazán pikáns ízt szeretnénk, akkor a fehérbor mellett adhatunk hozzá csemege uborkának a levét is. Megkóstolom, ha szükséges utóízesítem.

    Az elkészített tartár mártás elengedhetetlen a halak, kifejezetten a karácsonyi asztalra kerülő rántott ponty mártásaként. Ezenkívűl kitűnő kiegészítője a borjú ételeknek, vagy a különböző salátáknak.