Vadas mártás

2013.07.20 11:17

 

 

     Hozzávalók :

            1.5 kg hús 

            6-7 db sárgarépa

            3-4 db fehérrépa

            2 fej vöröshagyma

            babérlevél,só,bors,cukor

            1ek mustár

            2dl tejföl

            4dkg liszt

 

 A Vadas mártás bármilyen húsból elkészíthető.Kiválasztom a húst,általában marhahúst.Egy fazékba beleteszem,majd felengedem vízzel.Ha felforrt lehabozom,majd beleteszem a zöldségeket és a fűszereket.Ha a hús megpuhult kiveszem,majd a zöldégeket egy mixerrel pürésítem.Kevés liszttel és a tejföllel habarást készítek és a forrásban levő zöldéges alaphoz adom.Beleteszem a mustárt. Felforralom,megkóstolom és ha szükséges utóízesitem.A főtt hús mellé kínálom és a kívánt köretet készítem hozzá.