Cikkek archívuma

Higiénia a konyhában

2013.07.20 11:35
    Minden háziasszony ideje nagy részét a konyhában tölti,így fontos, hogy a konyhánkban is mindig ügyeljünk a higiéniára. Nem csak saját magunk higiéniája fontos,hanem a konyhai eszközök fertőtlenítésére és tisztántartására is figyelmet kell fordítanunk a különböző...

Besamell mártás

2013.07.20 11:32
            A Besamell mártás a konyhaművészet egyik alapmártása, mely önmagában is felhasználható, de számos mártás alapjaként is szolgál,egyébb összetevőkkel ízesítve,kiegészítve.           Hozzávalók :  4dkg...

Sajt mártás besamellel

2013.07.20 11:31
    Az elkészített Besamell mártásba belekeverünk reszelt sajtot.  

Hollandi mártás

2013.07.20 11:30
       Hozzávalók :    12dkg vaj    2db tojássárgája    tejszín    só,fehér bors,kevés citrom lé    Egy edényben vizetforralok,majd rá helyezek egy keverő tálat.Ezt nevezzük víz fűrdőnek.A keverő tálba teszem a tojássárgáját...

Kapor mártás

2013.07.20 11:28
               Hozzávalók :       4dkg vaj      2 cs.kapor vagy 1 cs. szárított kapor      5dl tej      4dkg liszt      só,sukor,fehér bors,1 ek.citromlé    ...

Fokhagyma mártás

2013.07.20 11:26
   A  Fokhagyma mártás szintén percek alatt elkészíthető,finom mártás,ami nagyszerűen dominál a sültek ízéhez.          Hozzávalók :        4dkg vaj        4dkg liszt       2 fej fokhagyma vagy...

Paradicsom mártás

2013.07.20 11:25
           Hozzávalók:         4dkg liszt      40dkg paradicsompüré      kevés olaj,só,cukor       Egy edényben felmelegítem az olajat,beleteszem a lisztet és megpírítom.Ha megpirult beleteszem...

Sajt mártás

2013.07.20 11:24
         Hozzávalók :       4dkg liszt       4dkg vaj      10 dkg sajt       2 dl tejszín       só, fehér bors       Egy teflon edényben felolvasztom a vajat,majd beleteszem a...

Barna mártás

2013.07.20 11:23
 Barna mártás    A Barna mártás időigényes,mélyhűtve hosszú ideig eltartható mártás.Önálló mártásként is felhasználható , de számos mártás alapjaként is szolgál.       Hozzávalók:    70 dkg különböző csont  30dkg vegyes zöldség (sárgarépa,...

Egri mártás

2013.07.20 11:21
  Az elkészült Barna mártásba, Egri Bikavért teszünk.Kitűnően alkalmazkodik a libamájból készült ételekhez.

Tételek: 141 - 150 ból 183

<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>