2013.07.20 11:35
Minden háziasszony ideje nagy részét a konyhában tölti,így fontos, hogy a konyhánkban is mindig ügyeljünk a higiéniára. Nem csak saját magunk higiéniája fontos,hanem a konyhai eszközök fertőtlenítésére és tisztántartására is figyelmet kell fordítanunk a különböző...
2013.07.20 11:32
A Besamell mártás a konyhaművészet egyik alapmártása, mely önmagában is felhasználható, de számos mártás alapjaként is szolgál,egyébb összetevőkkel ízesítve,kiegészítve.
Hozzávalók :
4dkg...
2013.07.20 11:31
Az elkészített Besamell mártásba belekeverünk reszelt sajtot.
2013.07.20 11:30
Hozzávalók :
12dkg vaj
2db tojássárgája
tejszín
só,fehér bors,kevés citrom lé
Egy edényben vizetforralok,majd rá helyezek egy keverő tálat.Ezt nevezzük víz fűrdőnek.A keverő tálba teszem a tojássárgáját...
2013.07.20 11:28
Hozzávalók :
4dkg vaj
2 cs.kapor vagy 1 cs. szárított kapor
5dl tej
4dkg liszt
só,sukor,fehér bors,1 ek.citromlé
...
2013.07.20 11:26
A Fokhagyma mártás szintén percek alatt elkészíthető,finom mártás,ami nagyszerűen dominál a sültek ízéhez.
Hozzávalók :
4dkg vaj
4dkg liszt
2 fej fokhagyma vagy...
2013.07.20 11:25
Hozzávalók:
4dkg liszt
40dkg paradicsompüré
kevés olaj,só,cukor
Egy edényben felmelegítem az olajat,beleteszem a lisztet és megpírítom.Ha megpirult beleteszem...
2013.07.20 11:24
Hozzávalók :
4dkg liszt
4dkg vaj
10 dkg sajt
2 dl tejszín
só, fehér bors
Egy teflon edényben felolvasztom a vajat,majd beleteszem a...
2013.07.20 11:23
Barna mártás
A Barna mártás időigényes,mélyhűtve hosszú ideig eltartható mártás.Önálló mártásként is felhasználható , de számos mártás alapjaként is szolgál.
Hozzávalók:
70 dkg különböző csont
30dkg vegyes zöldség (sárgarépa,...
2013.07.20 11:21
Az elkészült Barna mártásba, Egri Bikavért teszünk.Kitűnően alkalmazkodik a libamájból készült ételekhez.